Edwin Arendts

Verbinden en inspireren
Het naar beeld toe vertalen van dat wat ik zie en te kunnen delen is wat kunst voor mij bijzonder maakt.
Een vorm van communicatie in de breedste vorm.


Vertalen naar beeld
In de schilderijen zie je vooral de wereld van gevoel en emotie op z’n kop. Vaak vertaal ik de meeste gevoelens naar een abstracte vorm van expressie op een zeer esthetische manier. De hierdoor cryptische schilderijen zijn voor sommige mensen raadselachtig, terwijl anderen het beeld direct voelen en begrijpen. Als intuïtief schilder heb ik een geheel eigen stijl gecreëerd waar elegantie en geraffineerde keuzes samengaan. Waar puurheid, eenvoud en ruwheid in mijn werk terug te zien zijn.


Zoeken naar beeld
Het mooie in het moment zien en dit puur en op een esthetische manier vastleggen. Dat is wat fotografie voor mij tot een avontuur maakt.
Met fotograferen ga ik vaak op zoek naar een bestaand beeld waar ik mijn verhaal in herken. Dit is vaak een uitdaging omdat je niet altijd van te voren weet wat het resultaat gaat worden. Naast de standaard digitale fotobewerkingen, houd ik de foto het liefst zo puur mogelijk. Ik maak het moment niet mooier dan het is maar ik toon het mooie uit het moment en houd dit realistisch.

‘Het is mijn passie om de mens en de wereld ontdekken en dit op een respectvolle manier vast te leggen.’

In de media